Luka Pregelj

ustanovitelj in direktor, Quantifly

Luka je ustanovitelj in direktor podjetja Quantifly, ki se ukvarja z organizacijsko diagnostiko in je bilo lani eno izmed finalistov izbora za Startup leta.

Misija podjetja Quantifly je graditi uspešne organizacije v katerih zaposleni doživljajo rast, smisel in pripadnost. Quantifly je v ta namen razvil modele za organizacijsko diagnostiko, ki vodstvu nudijo podporo pri prepoznavanju negativnih vzorcev v organizacijski strukturi, kulturi in dinamiki ter oblikovanju pragmatičnih akcijskih načrtov in ukrepov s katerimi se izboljšata zavzetost zaposlenih ter učinkovitost ekip. Učinkovitost diagnostičnih modelov in intervencij je ekipa Quantifly doslej dokazala na več kot 70 organizacijah doma in v tujini.

Luka je svojo kariero začel kot pravnik v odvetniški družbi CMS-RRH, kjer se je specializiral za gospodarsko in korporacijsko pravo. Nadaljeval jo je kot pravni in poslovni svetovalec v okviru podjetja Lex Lucas Consulting, kjer se je pretežno ukvarjal s svetovanjem tehnološkim in zagonskim podjetjem na področju poslovne strategije, razvoja in pravnih aspektov poslovanja. Leta 2021 pa je ustanovil podjetje Quantifly, ki ga je finančno podprl tako Slovenski Podjetniški Sklad, kot tudi več slovenskih poslovnih angelov.

Izven poslovnega sveta je Luka aktiven na področju razvoja in izobraževanja mladih v okviru projekta Poletna Šola: Pot do uspeha, gostujoči predavatelj in startup mentor v okviru različnih organizacij (EF, ZM, Zavod Y, IAM), gostitelj Code in Culture podkasta ter študent MBA programa na Ekonomski Fakulteti Univerze v Ljubljani.