Nadya Zhexembayeva

soustanoviteljica in glavna direktorica za reinoviranje, WE EXIST Reinvention Agency, Združene države Amerike

Doktorica Nadya Zhexembayeva je znanstvenica, podjetnica in avtorica, specializirana za reinoviranje. Revija Ventures jo je poimenovala »gurujka reinoviranja«, TEDxNavasink pa »kraljica renoviranja«. Njena predavanja so navdušila že več kot 100.000 vodilnih delavcev po svetu, kar štirikrat je nastopila tudi na dogodkih TEDx.

Z renoviranjem obstoječih izdelkov, praks vodenja ter poslovnih modelov je Nadya pomagala številnim podjetjem sledili novim zahtevam trga in jih pripraviti na morebitne prihajajoče izzive. Svetovala je velikanom kot so Coca-Cola, IBM, CISCO, L'Oreal Group, Danone, Kohler, Erste Bank, Henkel, Knauf Insulation in Vienna Insurance Group.  

Nadya je avtorica mnogih knjig. Soundview Executive Book Summaries  je knjigo »Overfished Ocean Strategy: Powering Up Innovation for a Resource Revived World« izbral za najboljšo knjigo leta 2014. BookAuthority  je »Embedded Sustainability: The Next Big Competitive Advantage« izbral za eno najboljših knjig o trajnosti vseh časov.

Oktobra lani je izšla njena zadnja knjiga »The Chief Reinvention Officer Handbook: How to Thrive in Chaos«, ki jo SOF-ovci lahko tudi brezplačno delno prenesete in prebirate

*Govorka bo prisotna v programu preko video intervjuja.