09:30
Avditorij Portorož, park

Zajtrk s Poli

Poli vas bo prebudila in napolnila s posebno POLI energijo in Poli vajbom. Se vidimo v parku pred Avditorijem.

10:00
Avditorij Portorož

Kreativna odličnost v sodobnih organizacijah (Creative excellence in modern organizations)*

Ustvarjalnost je ključni tržni vzvod in od vseh tržnikov se pričakuje, da so tudi kreativni. Toda kaj to pravzaprav pomeni? Je to le še ena modna beseda? Ali je kreativnost objektivna, in če je, ali lahko organizacije trenirajo »kreativno mišico«? Tekom predavanja nam bo Daphne Stavropoulou pojasnila kako lahko v naših ekipah zgradimo trdno kulturo kreativne odličnosti.

10:30
Avditorij Portorož

Jugo šik

Natalija in Marko bosta naslavljala obstoječa in odpirala nova vprašanja o tem, zakaj izdelki in kultura jugoslovanskega socializma, še danes vzbujajo pozitivne emocije in občudovanje. Tudi pri generacijah, ki se takrat še niso rodile. Kaj dobimo, če spomine in nostalgično estetiko uporabimo kot pogonsko gorivo za bodočnost?

11:00
Avditorij Portorož

Kreativec leta: Umetna inteligenca

Bo umetna inteligenca kreativec leta, asistent za katerega niste prosili ali nekdo, ki vas bo odpustil? Smo dobili supermoč ali konkurenco? Imamo pri vsem tem besedo? Odgovore nam bo podal Mark Mavretić, kreativni strateg pri največji platformi za generiranje AI video vsebin na svetu, Synthesia.

11:30
Avditorij Portorož

Arogantnost, poštenost in altruizem – je čas, da se kreativci dokažejo? (Arrogance, Honesty and Altruism - time for Creatives to overcompensate?)*

Prišel je čas, da se kreativci streznijo in (ponovno) dokažejo, da je kreativnost ključen element marketinške strategije in ne le dodaten razmislek kako strategijo nadgraditi. Ukrepati bi morali hitro in odločno, sicer tvegamo vstop v temno dobo kvantifikacije.

12:15
Avditorij Portorož

Smiselne inovacije v sozvočju z umetno inteligenco (Meaningful innovation in the face of artificial intelligence)*

V vse večjem obsegu postajajo projekti odvisnih od uporabe strojnega učenja. Prav zato se moramo vprašati kako lahko podpiramo smiselne inovacije in kaj ob tem pomeni biti odgovoren. Stopite v svet smiselnih inovacij.

13:00
Avditorij Portorož, SOF Terasa

KOSILO & VESELA URICA

Dobrodošel odmor za klepet in osvežitev. Udeleženci boste v času festivala razvajali tudi svoje brbončice, za izjemno razpoloženje pa bo poskrbel festivalski radio Capris.

14:15
Avditorij Portorož

Ustvarjalno ’z njive na mizo’

Spoznajte kako mednarodno priznana in večkrat (tudi z Michelinovimi zvezdicami) nagrajena kuharska mojstra Luka Košir (Grič) in Jorg Zupan (Aftr, Breg) iz teorije v prakso prenašata koncept ’z njive na mizo’, na kakšen način v svojo kulinarično filozofijo vpletata tradicijo in iz česa se napaja njuna nenadkriljiva ustvarjalnost? Vodilna akterja domače kulinarične revolucije, ki v ospredje postavlja trajnostno naravnanost in uporabo sezonskih, lokalnih in sledljivih sestavin, bosta z Alešem Petejanom, direktorjem marketinga družbe Mastercard Slovenija, spregovorila o družbeni odgovornosti, ki bi jo, še posebno, ko pride do hrane, moral ozavestiti vsak posameznik.

15:00
Avditorij Portorož

Personalizacija ni več prednost (Personalization at scale)*

Naj gre za uporabniško izkušnjo, oglase ali ponudbo – personalizacija ni več nekaj, kar bi bila konkurenčna prednost ampak je postala standard tega kar uporabnik pričakuje od blagovne znamke. Postala je samo bolj zahtevna v luči varovanja in upravljanja osebnih podatkov.

15:45
Avditorij Portorož, SOF Terasa

VESELE URICE

Vesele urice so čas za sprostitev, izmenjavo vtisov in osvežitev na SOF terasi ter seveda pripravo na Zlato noč in žur, ki sledi!

20:30
Avditorij Portorož

ZLATA NOČ: Zaključna prireditev s podelitvijo nagrad

Zaključna prireditev s podelitvijo nagrad bo razkrila prejemnike prestižnih Srebrnih, Zlatih in Velikih SOF nagrad v tekmovalnih sekcijah ENOKANALNE in VEČKANALNE KOMUNIKACIJE ter OBRTNI ODLIČNOSTI. Podelili bomo nagrado zmagovalnemu paru natečaja Mladi kreativci in stanovski nagradi Oglaševalska osebnost in Oglaševalec leta 2022. Vrhunec večera pa bo razglasitev Znamke leta 2023 in Agencije leta 2023.

22:30
ALAYA cocktail bar, Portorož

A1FTERICA

Zadnji večer bomo zaključili na A1fterici v Alayi! Uradni del bo za nami, zmagovalci znani in roke otrple od aplavzov. Po urah sedenja, bo končno čas za minglanje, džuskanje in ples. Glasbeno spremljavo bo vrtel stari dobri DJ Zeds!

 

Organizator si pridržuje pravico do sprememb v programu.