Zmagovalca Mladih kreativcev 2022 odpotovala v lizbono

22.11.2022

Zmagovalca natečaja Mladi kreativci 2022, ki ga letno organizira Slovenska oglaševalska zbornica, Tit Lončar in Sara Sešlar Naraks iz agencije Pristop, sta odpotovala na mednarodno konferenco WEB SUMMIT, ki je v začetku novembra potekala v Lizboni.

Udeležbo in potovanje sta omogočila generalni partner letošnje izvedbe SOF, Zavarovalnica Triglav in NLB.

Tit in Sara sta v nekaj stavkih strnila občutke ob udeležbi na tako velikem dogodku.

 

»Verjetno ni boljšega kraja za konferenco, kot je Lizbona v novembru. V pričakovanju sonca sva priletela v mesto že 3 dni prej, da svojo dozo pirčkanja in ogledovanja znamenitosti opraviva, še preden se zares začne konferenca. 
Festival naju je prežvečil in izpljunil že na večer otvoritve, ko sva nič hudega sluteč na prizorišče prišla 2 uri pred začetkom, vrsta pred vhodom pa je bila dolga več kot kilometer. Seveda sva ostala zunaj, otvoritev sva spremljala le preko aplikacije. Je bilo pa zato ostale dni ''malo'' lažje. Sama razsežnost konference in količina ljudi naju je pustila odprtih ust, obenem pa pripomogla, da nama nikoli ni bilo dolgčas. 
Predavanj o najrazličnejših temah je bilo ogromno. Bolj sva spoznala startup svet, kripto nama je trenutno še preveč oddaljen, da bi ga sploh razumela, veliko bolj domače sva se počutila na marketinških, vsebinskih in dizajn predavanjih. Kljub temu pa sva večkrat zavila tudi na predavanja o trajnostnem razvoju in vplivu tehnologije nanj, prihodnosti dela ter o internetu 3.0. 
Po koncu sva s festivala odšla mešanih občutkov. Malo razočarana, da ne sodelujeva v razvoju vseh teh naprednih tehnologij, da ne operirava z milijonskimi budgeti in vsak teden letiva na drug konec sveta, vendar pa tudi navdihnjena nad neskončnimi možnostmi, ki se nama po taki izkušnji zdijo malo bližje. Hvala SOZ in sponzorjem za to mega izkušnjo. 


Ključne ugotovitve:

  • Če se nam Meta zdi nečloveška, se nam bo zdela še bolj, ko poslušamo predavanje kakšnega visoko rangiranega zaposlenega tega podjetja.
     
  • Vprašanje ni, ali naj znamka vstopi v metavesolje, temveč kaj lahko uporabnikom tam ponudi.
     
  • Eva Longoria je več kot le razočarana gospodinja.
     
  • Noam Chomsky je živ dokaz reka ''forma je prolazna, klasa je vječna''.
  • Če se kdo boji, da mu bo AI vzel službo, naj pogleda film Hidden Figures.«

Pozor: izbor za Mlada Kreativca bo v letu 2023 potekal že marca. 

Zmagovalni par bo odpotoval v Cannes in se udeležil tekmovanja Young Lions Competitions.