Žiriji se bo pri pregledu oglaševalske letine pridružilo še 12 strokovnjakov

09.01.2020

Slovensko združenje oglaševalcev pri SOZ je imenovalo tri predstavnike oglaševalcev, ki se bodo devetim članom žirije, tokrat že v prvem krogu ocenjevanja, pridružili pri ocenjevanju tekmovalne skupine Upravljanje znamke: Matjaž Butara, direktor marketinga, Big Bang Slovenija, Urban Kramberger, manager blagovne skupine Laško, Pivovarna Laško Union in Aleš Petejan, vodja marketinga, Mastercard Slovenija.

Po trije kredibilni strokovnjaki, specialisti s področja obeh tekmovalnih skupin, se bodo pridružili primarni žiriji v tekmovalnih skupinah Spletne & Mobilne komunikacije ter Oblikovanje. Pridruženi člani žirije, ki jih je imenoval Svet tekmovalnega programa SOF, bodo sodelovali pri oblikovanju tako ožjega izbora kot pri podeljevanju srebrnih in zlatih nagrad.  

V skupini Spletne & Mobilne komunikacije se primarni žiriji pridružujejo: Matevž Klanjšek, soustanovitelj in direktor produktnega razvoja, Celtra, Mak Kordić, direktor in digitalni strateg, CNJ digital in Peter Šepetavc, samostojni digitalni strateg.

V skupini Oblikovanje pa bodo žirijo s svojimi izkušnjami dopolnili: Nenad Cizl, umetniški direktor, Cizl vizualne komunikacije, Bojana Fajmut, samostojna svetovalka za poslovno kreativne rešitve in inovacije in Gregor Žakelj, ustanovitelj in umetniški direktor, VBG.

Najboljšim delom festivala bo žirija znova podelila velike nagrade, za katera bodo kandidirala vsa z zlatom nagrajena dela. Ne glede na število prejetih zlatih nagrad pa nagrajencem pripada le ena nominacija za veliko nagrado. Veliko nagrado si bo tako prislužila le peščica najboljših del, ki bodo žirijo prepričala, da so »crème de la crème« preteklega leta. Dela, ki se lahko mirne vesti primerjajo z najboljšimi deli širše regije.

Pri odločitvi v čigave roke bodo šle velike nagrade se bo žirija tudi letos razširila s tremi uglednimi predstavniki stroke iz regije: Vasilije Ćorluka, glavni izvršni kreativni direktor, Leo Burnett Bukarešta in regionalni kreativni direktor, Deutsche Telekom, Romunija, Jelena Fiškuš, soustanoviteljica in kreativna direktorica, Studio Sonda, Hrvaška in Lazar Sakan, človek idej, New Moment New Ideas, Srbija.

 

Fotogalerija pridruženih članov žirije 29. SOF