Nika Veger

trajnostna blogerka in vplivnica

Nika Veger je najvidnejša slovenska blogerka ter vplivnica na temo trajnosti. Z več kot dvajsetimi leti izkušenj z ustvarjanjem vsebin za različne medije je postala prepoznan obraz na področju predstavitve trajnostnih vsebin v medijih in na družbenih omrežij.

Kakovost njenega dela in njeno neomajno zavezanost k trajnosti so prepoznali številna podjetja, organizacije in oglaševalske agencije. Večkrat je del kampanj EU za podporo pri ozaveščanju javnosti o pomenu trajnosti in rešitvah okoljskih težav, ki jih izvaja EU. Njeno poznavanje področja cenijo tudi slovenski ‘lifestyle’ mediji, za katere pogosto pripravlja vsebine, povezane s trajnostjo. Je dobitnica priznanja za najboljšo lepotno blogerko po mnenju revije Grazia in nominiranka za Elle Style Award na področju trajnosti.

Čeprav deluje v svetu influenserstva, ki se ne ujema s številnimi njenimi vrednotami, dokazuje, da sta tudi trajnost in življenjski slog brez pobesnelega potrošništva lahko zanimiva tema družbenih omrežij. Svoje sledilce k okolju prijaznejšim korakom nagovarja z zgledom, trajnostnimi nasveti, idejami za recikliranje, predstavitvami dobrih praks znamk, zanimivimi informacijami …

Pri tem pa ves čas poudarja, da se bo trg trajnostne ponudbe v prihodnjih letih zagotovo le še večal, zato bo potrebno intenzivnejše, natančnejše in transparentnejše komuniciranje o trajnosti, da z zelenimi zavajanji ne bomo del problema in ne rešitve.