Matea Benedetti

direktorica in ustanoviteljica, Benedetti Life

Z več kot desetletjem izkušenj je Matea postala vizionarka na področju trajnostne in živalim prijazne luksuzne mode. Njene inovativne kreacije so prejele mednarodno priznanje in prikazujejo neomajno zavezanost etičnim praksam in okolju prijaznim materialom. Od tekstilov, izdelanih iz lesa, oliv, odpadkov ananasa in jabolk, neprestano išče inovativne rešitve za preoblikovanje luksuzne mode. Kot pionirka na tem področju je znana tudi po tem, da je za dogodek na rdeči preprogi Oscars "Red Carpet Green Dress" oblekla mamo Billie Eilish, Maggie May Baird.

Priznana s strani Vogue Italia in uglednih osebnosti industrije, kot sta Suzy Menkes in Livia Firth, Mateina zavezanost zdravemu, družbeno odgovornemu in okolju prijaznemu svetu ostaja neomajna.

Onkraj mode je Matea goreča zagovornica trajnosti, svoje sporočilo deli kot motivacijska govornica in predavateljica. Od nastopov na prestižnih dogodkih, kot je COP28 v Dubaju, do konference v Vatikanu, poudarja pomen trajnostnega pristopa v modi. Njeno delo postavlja nova merila za industrijo in navdihuje pozitivne spremembe po vsem svetu. 

Kot poudarja Matea: "V svetu, kjer se sočutje sreča s kreativnostjo, je moda lahko izraz trajnostni in estetske lepote."