Klemen Slakonja

slovenski igralec, televizijski voditelj, imitator, pevec ter voditelj zaključne prireditve, podelitve nagrad na SOF

Klemen je študiral igro na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani. Devet let je bil član prestižnega ansambla Slovenskega narodnega gledališča Drama Ljubljana.

V Sloveniji je Slakonja znan po svojih komičnih skečih, pogosto izvedenih v obliki glasbenih videov, ter po vodenju različnih televizijskih oddaj. Posnemal je več kot 100 znanih osebnosti, med njimi slovenskega filozofa Slavoja Žižka, papeža Frančiška, Vladimirja Putina, Donalda in Melanio Trump, Angelo Merkel in mnoge druge.

Njegov komični glasbeni video "Putin, Putout", ki parodira ruskega predsednika Vladimirja Putina, je leta 2016 dosegel mednarodno priljubljenost/prepoznavnost. To je bil tudi prvi video njegovega projekta #TheMockingbirdMan, ki ga je nadaljeval z videom "Golden Dump (The Trump Hump)", v katerem je posnemal Donalda Trumpa, in nadaljeval z videom "Ruf mich An(gela)", v katerem se je prelevil v Angelo Merkel. Vse njegove videoposnetke lahko najdete na njegovem osebnem kanalu na platformi YouTube.

 

Foto: Saša Hess